29 september 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

20.05 Lerum, personrån.
En person blir rånad på sin jacka på Hulans Torg av en person. Lite oklart hur det hela har ägt rum men han blir av med en ”Hollis” jacka och eventuellt skall mannen som uppskattas vara i 20 års åldern vara kvar i närområdet. Man söker av men ingen person påträffas som kan sättas i samband med rånet, en anmälan skrivs.

20.25 Uddevalla, stöld genom inbrott m.m.
En väktare upptäcker att det varit inbrott/ skadegörelse på Dalabergsskolan varför polis larmas. Flera rutor är sönderslagna och man kan se att man varit inne i skolans lokaler. Under tiden som väktaren inväntar polis kastar några ungdomar sten mot honom men han får inga på sig. Flera patruller till platsen som säkrar upp området och inga ungdomar träffas på som kan ha varit delaktiga i stenkastningen. Oklart vad det är man kommit över inne i skolan i skrivande stund. Fönsterna åtgärdas av väktare och polis skriver en anmälan.

22.55 Kungälv, försök till dråp.
En man frågar om en cigarett utanför en bostad på Fontinvägen. Mannen som tillfrågas säger att han inte har några cigaretter och fortsätter in i sin bostad. Den okända mannen följer efter och hugger med en kniv i målsägandes ben och lämnar sedan platsen springandes. Målsägande säger att han inte har en aning om vem den okända mannen är. Polis samt ambulans till platsen som kan konstatera att skadan är i låret samt att målsägande har tappat mycket blod på grund av skadan. Ett vittne hörs på platsen och en anmälan skrivs. Bostaden spärras av för en teknisk undersökning. Målsägande körs med ambulans till akuten i Kungälv. Man gör vissa eftersökningar efter knivmannen men utan resultat.

00.27 Strömstad, skadegörelse genom brand.
En bil har börjat brinna på Seläter Camping varför polis samt räddningstjänst larmas till platsen. Visar sig ha spridit sig till ytterligare 3 bilar som har skadats i samband med branden. Man har säkrat lite spår på platsen som skall lämnas in för spårsäkring, ingen gripen.

01.46 Mariestad, försök till dråp m.m.
Vittnen ringer in till polis och berättar att det är ett slagsmål på Kungsgatan samt att någon skall vara knivskuren. Polis samt ambulans till platsen. När patrull kommer fram har även en ordningsvakt tillkommit samt att det visar sig vara två personer som är knivskadade. En av de skadade har en skada på halsen samt den andre har en skada på en underarm. Man rubricerar händelsen som försök till dråp samt grov misshandel. Platsen spärras av för en teknisk undersökning. Den som gjort detta sprang från platsen och har inte påträffats. Finns en hel del vittnesuppgifter som kommer att bearbetas under natten/ dagen. Båda personerna körs med ambulans till sjukhus för vård. Avspärrningen hävs senare då man är klar på platsen.

02.46 Göteborg, personrån.
En man i 20 års åldern blir rånad av tre okända personer i området Gårda. Han blir av med en halskedja, mobiltelefon samt hörlurar. I samband med rånet har de slagit honom i ansiktet men behövde ej uppsöka sjukhus. Patrullen tar uppgifter för en anmälan samt kör honom hem till sin bostad.

06.06 Stenungsund, stöld.
En lastbilschaufför upptäcker hur man skurit upp ett kapell tillhörande en trailer och där igenom kunnat komma åt ett okänt antal lådor. De misstänkta personerna sätter sig i en bil och försvinner från platsen i samband med att de blir upptäckta. Bilen larmas ut men har inte påträffats. Platsen där man stulit sakerna ifrån är vid rastplatsen utmed E6:an vid Ödsmålsbron

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen