29 september 07:40, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat drygt 130 ärenden mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits och 28 personer har frihetsberövats på grund av fylleri, narkotikapåverkan, rattfylleri, våld mot tjänsteman, etc.

03.33 Polispatrull på Ågatan i Linköping ingrep efter att en ordningsvakt på en krog där hade hamnat i handgemäng med en kvinna i 30-årsåldern. Kvinnan greps, misstänkt för våld mot tjänsteman. Vid 07.30-tiden på söndagen var kvinnan formellt fortfarande gripen.

03.38 Polis larmades till Hageby, Norrköping. En kvinna hade blivit misshandlad av en närstående man. Polis kom till adressen och grep mannen, misstänkt för misshandel. Kvinnan hade lindriga fysiska skador. Vid 07.30-tiden på söndagen var mannen formellt fortfarande gripen.

04.02 Polisen fick flera samtal från Berga i Linköping från personer som hade hört flera höga smällar. Vissa inringare trodde att det kunde handla om skottlossning. Polisen åkte dit med flera patruller. Inga tecken på något sådant kunde hittas, och det var i allmänhet lugnt i området.

Utöver detta har polisen hanterat en mängd larm om bråk, misshandel, skadegörelse, etc. Vilket tyvärr inte är ovanligt en lönehelg. Inga grövre brott har dock kommit till polisens kännedom och ingen ska ha blivit allvarligt fysiskt skadad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen