29 september 07:50, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med många ärenden kopplat till fylleri. Åtta personer har omhändertagits för fylleri, en person har medtagits från en restaurang för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:10 Ofredande, Vilhelmina
Polisen beordras till ett hotell i Vilhelmina där en man har blivit arg och utåtagerande i samband med att han ska avvisas. Polisen åker dit och tar upp en anmälan om ofredande.

00:42 Trafikbrott, Vilhelmina
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på E45 i Vilhelmina. Föraren får en ordningsbot då bilen har brukandeförbud.

01:08 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till en restaurang i centrala Umeå med anledning av ett bråk. En kvinna uppger att hon har blivit misshandlad av en man. Polisen hör de inblandade, de tar upp en anmälan om misshandel samt en motanmälan misshandel då mannen även menar att han blivit misshandlad av kvinnan. Kvinnan är i 25-årsåldern och mannen i 40-årsåldern.

01:29 Misshandel, Umeå.
Polisen beordras till en restaurang i centrala Umeå med anledning av ett bråk. En man uppger att han har blivit misshandlad av två män. Polisen håller förhör och tar upp en anmälan.

01:31 Inbrott, Umeå
Polsien kontaktas angående ett inbrott i ett fritidshus i Klabböle, Umeå. Polisen å till platsen och kan konstatera att det skett ett inbrott. Gärningspersonen har tagit sig in genom en dörr. Det ser dock inte ut som att något är tillgripet. En anmälan gällande inbrott upprättas.

02:32 Skadegörelse, Umeå
Polisen kontaktas angående att ett antal personer har setts slå sönder en ruta i en busskur på Universitetsområdet. Polisen åker till platsen, då finns inte de misstänkta kvar. En anmälan upprättats gällande skadegörelse.

02:47 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till Renmarkstorget med anledning av ett större bråk. När polisen kommer till platsen består det bara av ett verbalt bråk. Polisen håller förhör med målsäganden, en man i 20-årsåldern, som ska ha blivit misshandlad av en några år äldre man. En anmälan gällande misshandel upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen