29 september 07:53, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 80-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits och 19 har frihetsberövats på grund av fylleri, narkotikapåverkan, rattfylleri, psykisk ohälsa, etc.

23.03 En polispatrull stoppade två män för kontroll i Jönköping. Båda verkade vara narkotikapåverkade och togs med för provtagning. De misstänktes initialt för ringa narkotikabrott. Polisen genomförde sedan husrannsakan i männens bostäder. Där hittades mer narkotika och båda greps, misstänkta för narkotikabrott. Under natten har åklagare dessutom beslutat att båda ska anhållas. De är båda i 20-årsåldern.

00.57 Flera polispatruller vid Tändsticksområdet i Jönköping hanterade ett bråk. En ordningsvakt blev biten i fingret i samband med detta. Två män blev misstänkta för våld mot tjänsteman, de är i 25- respektive 45-årsåldern. En av dem blev omhändertagen enligt polislagens 13§.

Utöver detta har polisen hanterat en mängd larm om bråk, misshandel, inbrott, skadegörelse, etc., vilket tyvärr inte är ovanligt en lönehelg. Inga grövre brott har kunnat konstateras och ingen ska ha blivit allvarligt fysiskt skadad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen