29 september 08:29, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med många ärenden. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:43 Våldsamt motstånd, Östersund
Polisen kontaktas av en väktare som uppmärksammat en man som tagit sig in på spärrat område vid en skola i Körfältet, Östersund. Den påverkade mannen har då gjort motstånd mot väktaren.

Polisen åker dit och omhändertar mannen, som är i 35-årsåldern, enligt LOB - lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks för våldsamt motstånd, häleri (då cykeln han hade är anmäld stulen) samt narkotikabrott.

22:53 Misshandel, Östersund
Polisen kontaktas angående en misshandel i Odenskogs industriområde. En man i 18-årsåldern ska ha blivit misshandlad av flera personer. Ambulanspersonal som kommer till platsen och tittar till mannen. När polisen kommer till platsen finns inte de misstänkta kvar. En anmälan gällande misshandel upprättas.

23:24 Trafikbrott, Östersund
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på E14 vid trafikplats Odenskog. Föraren får en ordningsbot då ett spädbarn i bilen sitter obältad i en vuxens famn.

23:38 Olovlig körning, Vemdalen
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil utanför Vemdalen. Föraren har lämnat bilen och sprungit till skogs, kvar i bilen finns bara passagerarna.  Föraren, en man i 20-årsåldern, kommer dock fram från skogen. Han saknar behörighet att köra personbil. En anmälan upprättas gällande olovlig körning.

00:49 Fylleri, Strömsund
Polisen kontrollerar en ungdomsfest på en mindre ort utanför Strömsund. På festen finns flera berusade minderåriga. Deras vårdnadshavare kontaktas. Festen avbryts.

02:20 Skadegörelse, Östersund
I samband med att polisen fotpatrullerar i centrala Östersund ser de hur en man slår sönder ett fönster. Mannen, som är 18 år, omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

02:37 Stöld, Sveg
Polisen kontaktas angående en person som har stulit ved och kol från en bensinstation och sedan lämnat i en bil. Polisen åker dit och håller förhör samt tar upp en anmälan om stöld.

04:18 Misshandel, Östersund
Polisen kontaktas angående ett bråk utomhus i centrala Östersund. Ett tiotal ungdomar finns på platsen. En man i 20-årsåldern misstänks ha misshandlat en jämnårig man. Polisen tar upp en anmälan gällande misshandel.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen