29 september 11:12, Uppdatering, Boden

En kamp mot tiden, situationen blir allvarligare ju längre tiden går. Försvunnen person sedan i onsdags 25:e september, Boden.

Polisen söker fortsatt efter den försvunne 15-åriga pojke i Bodenområdet. Pojken har nu varit försvunnen i fyra dygn och situationen blir allvarligare och allvarligare ju längre tiden går.

- Vi kämpar mot tiden för att pojken hitta pojken, ju längre tiden går ju större risk att bli nedkyld eller att tappa energinivåerna, säger Lars Öberg, Räddningsledare.

Under dagarna som pojken varit försvunnen har det varit förhållandevis bra väder, dock kyliga nätter vilket gör att det finns en nedkylningseffekt.

Polisen kommer under dagen att fortsätta med oförändrad styrka. Det vill säga att det är polishundar, fotpatruller och helikopter igång och dessutom finns 25 militärer ute och hjälper till.

- Vi behöver all hjälp vi kan få för att hitta pojken så fort som möjligt, säger Lars Öberg.

Om man är intresserad att delta i eftersöket eller om man på något annat sätt ser att man kan bidra genom exempelvis lägga sitt träningspass på utvalda delar i skogen så är polisen mycket tacksam. Dock behöver det ske systematiskt och därför är det viktigt att man tar kontakt med Missing People som har ett samarbete med polisen och därför har god insyn i hur och var eftersöket ska ske.

Tipsa polisen om du gör några iakttagelser som kan vara intressant på telefon 114 14 om du tror dig se pojken ring 112 och förklara situationen.

Mediekontakt:

Maria Jakobsson, kommunikatör tel 070-2525673

Lars Öberg, Räddningsledare tel 010-5684788

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen