03 september 10:47, Uppdatering, Haparanda

Lyckligt slut när den försvunne pojken i Haparanda återfanns. Stort tack och kort summering från eftersöket igår och i natt.

Imponerande engagemang!

 Polisen vill tacka alla som deltagit vid eftersöket av den försvunne 15-årige pojken i Haparanda.

- Det känns verkligen bra när så många engagerar sig i att söka efter en försvunnen person, säger Lars Öberg, lokalpolisområdeschef i Östra Norrbotten.

- Vi behöver allas ögon till hjälp och att ett så stort antal personer hjälper till ute i terrängen är fantastiskt, fortsätter Lars Öberg.

Vid ett eftersök av en försvunnen person så samlar polisen all sin kraft till att organisera ett eftersök. Dels används polishundar som är särskilt tränade att hitta försvunna personer.

- När vi söker efter en försvunnen person så delar vi upp ett sökområde i segment så att vi sedan systematiskt söker igenom det aktuella sökområdet, säger Lars Öberg.

I Haparanda så gjordes vissa intressanta fynd i området runt Salmis som fick utgöra utgångspunkt för sökområdet. Den försvunne personen återfanns i anslutning till sökområdet mycket tack vare att en privatperson var ute och rastade sina hundar och ringde in till polisen.

- Polisen fick in ett samtal vid 04-tiden om en person som befann sig i området och åkte till platsen, berättar Lars Öberg

Väl ute på plats så sprang pojken iväg när polisen kom men de sprang ikapp honom och omhändertog honom. Därefter fick 15-åringen åka till sjukhuset för översyn då han var väldigt nedkyld.

- Det känns väldigt bra när en person återfinns vid liv och är i förhållandevis fysiskt sett god vigör. Vi är oerhört tacksamma för allt engagemang, både bland vår personal, Missing People, Försvarmakten och allmänheten, avslutar Lars Öberg.

 

Media

Lars Öberg, Lokalpolisområdeschef kommer finnas tillgänglig utanför Haparanda polishus kl 13.00 för frågor och summering av händelsen. Han nås på tel 010-568 47 88

Övriga frågor: Maria Jakobsson, kommunikatör tel 010-568 35 31

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen