Uppdaterad 04 september 10:39

04 september 09:32, Försvunnen person, Ludvika

Den flicka som anmäldes försvunnen från Ludvika den 1 september, och som senare misstänktes vara utsatts för brott har anträffats.

Hon anträffades i en lägenhet i Gävle. I lägenheten fanns också en man i 20-årsåldern som greps misstänkt för människorov. Polisarbetet under kvällen ledde fram till misstankar mot mannen, som anhölls i sin frånvaro av åklagare vid 22-tiden. Han greps ungefär vid midnatt, och han är fortsatt anhållen. Utredningsarbetet under natten ledde till att mannen också misstänks för våldtäkt.

Åtskilligt utredningsarbete återstår för att klarlägga vad som hänt. Den försvunna flickan uppges må efter omständigheterna väl.

Uppdatering 10:30.                                                                                                                              Åklagarmyndigheten meddelar att den fortsatta handläggningen av ärendet kommer att sk i polisregion Mitt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen