Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

04 september 13:18, Inbrott, Västerbottens län

15-20 villainbrott i regionen senaste veckan - iakttagelser efterfrågas.

Under den senaste veckan har mellan 15 och 20 villainbrott skett i regionen. Inbrotten har skett främst i Jämtlands och Västernorrlands län. På måndagsmorgonen anmäldes också ett villainbrott i Åsele, Västerbotten.

Polisen tror att flera av dessa inbrott har ett samband då tillvägagångssättet är detsamma. Gärningspersonerna har tagit sig in genom ett fönster och därefter lämnat genom en altandörr. Smycken och kontanter, tillhörigheter som är lätta att gömma, har stulits.

Det sker ofta en ökning i antalet villainbrott under tider då människor reser bort, så som högtider och lov - eller som nu - under älgjakten.

Polisen vill göra medborgare i hela region Nord; Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland, uppmärksamma då de som utför dessa inbrott ofta rör på sig.

Villaägare uppmanas att vara uppmärksamma på okända personer och fordon som rör sig i området. Ta gärna registreringsnumret. Det är inte ovanligt att gärningspersonerna parkerar bilen lite avskilt, till exempel i närheten av en skogsdunge och därefter går till fots till villan/villakvarteret.

Vid tips eller iakttagelser, ring polisen på 114 14. Vid pågående brott, ring 112.

Polisen vill även uppmana till att använda grannsamverkan. Meddela grannarna om du är bortrest, be dem ta hand om din post och att parkera bilen på din gård.

Du kan även sätta timer på lampor och försvåra för tjuven genom att bland annat förstärka lås och ha utomhusbelysning som tänds med rörelsevakt.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen