Uppdaterad 05 september 06:16

05 september 06:13, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan. Natten har i allmänhet varit lugn och inga större händelser eller brott har kommit till polisens kännedom.

04.39 En polispatrull rapporterade till ledningscentralen att de skulle stoppa en bilist inne i Eksjö, men att föraren hade valt att ignorera uppmaningen att stanna. Det blev ett mycket kort förföljande ut på riksväg 40 utanför Eksjö. Föraren av polisbilen prejade den andra bilen så att den hamnade i diket. Inga personskador uppstod.
Mannen i den förföljda bilen blev misstänkt för drograttfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel (bilen var anmäld stulen), grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och narkotikabrott. Han greps och ska till att börja med genomgå provtagning. Mannen är i 30-årsåldern.

Utöver detta har polisen genomfört en del kontroller, hanterat ärenden gällande psykisk ohälsa och utfärdat böter för trafikbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen