05 september 10:04, Inbrott, Västerbottens län

Ytterligare villainbrott i Åsele och Lycksele — iakttagelser efterfrågas.

Under onsdagskvällen och torsdagsmorgonen har ytterligare tre villainbrott i Västerbotten kommit till polisens kännedom.

Vid 22-tiden på onsdagen anmäldes ett villainbrott i Åsele tätort. Troligen har inbrottet skett under natten mellan tisdag och onsdag. Kontanter har stulits.

Vid 08.00-tiden på torsdagsmorgonen upptäcktes ytterligare ett villainbrott i Åsele tätort. Det är ännu oklart vad som är stulet. Polisen ska utföra en brottsplatsundersökning.

Tidigt på torsdagsmorgonen kontaktades också polisen angående ett villainbrott på Norrmalm i Lycksele. Det är oklart vad som saknas. Inbrottet har skett under natten. Polisen ska utföra en brottsplatsundersökning. 

 

Polisen är angelägen om att få in tips eller iakttagelser av personer eller fordon som kan ha med inbrotten att göra. Ring polisen på 114 14. Vid pågående brott, ring 112.

Under den senaste veckan har ett 20-tal villainbrott skett i regionen, i Västernorrland, Jämtland och Västerbotten. Polisen vill göra medborgare i hela norra regionen uppmärksamma då de som utför inbrotten förflyttar sig.

Polisen tror att flera av dessa inbrott har ett samband då tillvägagångssättet är detsamma.

Villaägare uppmanas att vara uppmärksamma på okända personer och fordon som rör sig i området. Ta gärna registreringsnumret. Det är inte ovanligt att gärningspersonerna parkerar bilen lite avskilt, till exempel i närheten av en skogsdunge och därefter går till fots till villan/villakvarteret.

Polisen vill även uppmana till att använda grannsamverkan. Meddela grannarna om du är bortrest, be dem ta hand om din post och att parkera bilen på din gård.

Du kan även sätta timer på lampor och försvåra för tjuven genom att bland annat förstärka lås och ha utomhusbelysning som tänds med rörelsevakt.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen