Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

06 september 12:58, Stöld/inbrott, Linköping

Två gripna för inbrott i sommarstugor.

11.37 En privatperson kom hem till sin sommarstuga vid sjön Limmern, söder om Linköping. När dörren öppnades hoppade två misstänkta inbrottstjuvar ut genom ett fönster och sprang från platsen. Polis larmades och flera patruller beordrades till platsen.

12.29 En polispatrull mötte en bil på länsväg 610, bilen höll mycket hög hastighet och gjorde flera farliga omkörningar. Patrullen vände och jagade efter men tappade bilen.

12.55 En annan patrull hamnade bakom bilen, som tidigare kört mycket fort på länsväg 610, i Vikingstad. Stopp och kontroll på bilen och två personer som färdades i den.

13.15 Brottsplatsundersökning inleds i stugan som drabbats av inbrott. Det ska vara ytterligare en stuga som drabbats av inbrott på platsen, alltså totalt två sommarstugor.

13:30 De två personerna i bilen greps och misstänks ha genomfört inbrottet. De fördes till polisstationen där de kommer förhöras. De gripna är båda män i 35 respektive -50-årsåldern.

En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad. Vad tjuvarna fick med sig är ännu inte klart.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen