06 september 17:11, Stöld, Nordmaling

Kvinna gripen misstänkt för stöld.

Polisen stoppar och kontrollerar en personbil utanför Nordmaling. Föraren, en man i 40-årsåldern, misstänks för grov olovlig körning då han kör bil utan behörighet. Bilen tas i beslag enligt TBL 7§ och bärgas från platsen.

I bilen finns också en kvinna. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, grips misstänkt för stöld ur en husvagn i Nordmalings kommun tidigare under fredagen. På kvinnan hittas gods som kan härledas till stölden.

* Lag (1951:649) om straff för vissa trafikbrott
Ett fordon som har använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkande inte är uppenbart oskäligt. Detsamma gäller annan egendom som har använts som hjälpmedel vid brott enligt denna lag.

Om någon har gjort sig skyldig till olovlig körning, rattfylleri eller grovt rattfylleri ska det vid bedömningen av om förverkande behövs för att förebygga fortsatt brottslighet särskilt beaktas om gärningsmannen tidigare har gjort sig skyldig till sådan brottslighet.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen