07 september 07:35, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, tio personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.08 vid en rutinkontroll av en bilist på länsväg 223 vid Läggesta blev föraren, en man i 40-årsåldern misstänkt för grov olovlig körning.

00.35 vid en kontroll av en man på Storgatan 2 i Nyköping uppstod misstanke om att han var drogpåverkad. Det var en man i 30-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör angående ringa narkotikabrott eget bruk och innehav.

00.38 vid en kontroll av en man på Västra Storgatan i Nyköping uppstod misstanke om att han var drogpåverkad. Det var en man i 25-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör angående ringa narkotikabrott eget bruk.

01.32 i samband med ett omhändertagande av en berusad person på Careliigatan i Eskilstuna uppstod misstanke om att en annan person var drogpåverkad. Det var en man i 20-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa narkotikabrott.

01.45 112-larm till polisen om brand utomhus på Bievägen 23 i Katrineholm. Det var en bil som brann och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt.

02.18 en man i 50-årsåldern bötfälldes för att ha urinerat offentligt på Fristadstorget i Eskilstuna.

02.27 samtal till polisen om sönderslagna fönster på en restaurang på Gillbergavägen i Eskilstuna. Det visade sig att någon har krossat fönster och därefter kastat in surströmming i lokalen. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse utan misstänkt person.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen