07 september 07:36, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.45 polisen har hittills hanterat ett 60-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, sju har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.10 samtal till polisen om misshandel på Storgatan i Vadstena. Polis och ambulans åkte till platsen. Polisen har påbörjat en utredning om misshandel mot en man i 35-årsåldern. Det är oklart vilka skador som uppstod och det finns ingen misstänkt.

01.16 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Margaretagatan i Söderköping. Det visade sig vara en mindre byggnad / förråd som brann. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand. platsen är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

01.30 samtal till polisen om att en kvinna skulle ha blivit misshandlad i Mjölby. Polis och ambulans åkte till platsen. Polisen har påbörjat en utredning om misshandel alternativt grov misshandel i relation. Polisen har genomfört en platsundersökning för att säkra bevis och även förhört vittnen. Den drabbade kvinnan är i 30-årsåldern och hon fick smärta, sårskador och svullnader. Den som misstänks för brottet är en man i 45-årsåldern som hade lämnat platsen innan polisen kom och han är därför ej frihetsberövad.

02.07 vid en rutinkontroll av en bilist på riksväg 51 i Risinge uppstod misstanke om att föraren kunde vara drogpåverkad varför han fick följa med för provtagning och förhör. Mannen som även misstänks för olovlig körning är i 20-årsåldern.

04.22 en taxi stannade utanför polisstationen i Linköping med anledning av att en passagerare i bilen inte verkade må bra. När polisen kom blev mannen hotfull varför han omhändertogs. Mannen, som är i 30-årsåldern är nu misstänkt för olaga hot.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen