08 september 08:20, Sammanfattning kväll och natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet (22-07).

Det har varit en natt med hög arbetsbelastning. Sex personer har omhändertagits för fylleri.

Här följer ett urval av nattens händelser:

20:25 Brand Luleå. Brand i industrilokal på Storheden, ska även finnas en restaurang i byggnaden. Utvecklas till en totalbrand under kvällen. Polis spärrar av kring brandplatsen under släckningsarbetet. Efter midnatt begränsas avspärrningen och eftersläckningsarbetet inleds. Platsen är fortsatt avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Ingen uppgift om att någon kommit till skada i samband med branden. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

23:56 Stöld/inbrott Kiruna. Inbrottslarm från matvarubutik i Svappavaara. Polis beordras till platsen. Flera personer har setts lämna platsen i bil. Det som stulits ska vara tobak mm. Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Vid 02-tiden görs ett stoppförsök av en misstänkt bil utanför Svappavaara. Kort därefter stoppas bilen med hjälp av spikmatta och två personer lämnar bilen springande. Vid 02:40 grips en misstänkt person i närområdet. Den andre personer söks fortfarande av polis i området.

00:34 Misshandel Haparanda. Man som ska ha hotat och misshandlat andra personer. Polis beordras till platsen. En misstänkt man grips på platsen misstänkt för grov misshandel. Det finns ingen närmare uppgift om skadeläge för de inblandade.

02:29 Misshandel Haparanda. Kvinna som blivit misshandlad av en man i en bostad. Polis beordras till platsen. En man grips på platsen misstänkt för misshandel. Jouråklagare har senare beslutat anhålla mannen. Det finns ingen uppgift ifall kvinnan behövt uppsöka sjukvård.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen