Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

08 september 08:21, Trafikbrott, Forshaga

Grov vårdslöshet på MC m.m. i samband med förföljande från Forshaga till Skåre i Värmland.

En polispatrull iakttog en MC som kördes i centrala Forshaga av en för patrullen välkänd missbrukare som tidigare har ett flertal domar avseende rattfyllerier och grova olovliga körningar m.m. Med vetskap om att mannen saknar körkort avsåg de att stoppa honom för att kontrollera nykterheten och rapportera honom för grov olovlig körning.

Polispatrullen gjorde upprepade försök att med ljus och ljudanordning bakifrån stoppa körning. I stället för att stanna fortsatte mannen med stegrad hastighet ut ur Forshaga och ut på Rv62 söderut. Trafikintensiteten var låg varför patrullen valde att fortsatta förföljandet söderut.

Då förföljandet närmade sig Skåre stoppades farten upp rejält av framförvarande trafik. Vid Ilandarondellen vid infarten mot Skåre valde mannen att köra mot färdriktningen i rondellen. I samband med detta körde han emot refugen vilket ledde till att han i relativt låg hastighet körde omkull varvid den fortsatta färden kunde stoppas.

Mannen som är i 35-årsåldern fördes med lättare skador med ambulans till centralsjukhuset i Karlstad för kontroll.

Han är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och grovt drograttfylleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen