Uppdaterad 09 september 19:28

09 september 14:51, Skottlossning, Mariestad

Larm om misstänkt skottlossning på Magasinsgatan.

Vittnen hör något som låter som skottlossning och därefter träffar de på en man som har en skada i ena benet. Flera personer har också sprungit från platsen. Polis och ambulans åker till platsen.

Mannen, som är i 20-årsåldern, förs i ambulans till sjukhuset i Skövde. Enligt initiala uppgifter ska han ha en skada i ena benet. Det kan vara ett luftvapen han blivit beskjuten med men detta är fortfarande osäkert. Polisen håller förhör med vittnen samt har inlett dörrknackning. Polisen söker även med hund i området. Brottsplatsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

18.00 Mannen har troligen blivit skjuten med ett skarpt vapen (ej luftvapen) och är kvar på sjukhuset för vård. Avspärrningarna på brottsplatsen är hävda och ingen har ännu gripits i ärendet. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Polisen är under kvällen på plats i centrala Mariestad i trygghetsskapande syfte.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen