Uppdaterad 10 april 16:01

10 april 00:05, Mord/dråp, Norrköping

Man avliden efter misstänkt skottlossning.

23:12 Polisen larmades till Koppargatan i Norrköping efter larm om skottlossning utomhus i anslutning till en snabbmatsrestaurang.

23:17 Polis var på plats. En skadad person anträffades och fördes till sjukhus med misstänkta skottskador. Skadorna bedöms som allvarliga.

Polisen har spärrat av brottsplatsen och tekniker är beordrad dit för att genomföra en brottsplatsundersökning. Polis på plats förhör vittnen till händelsen. 

I nuläget finns ingen misstänkt. 

01:39 Den person som fördes till sjukhus med allvarliga skador har avlidit. Den avlidne var en man i 40-årsåldern. Anhöriga har underrättats. 

Händelsen utreds som mord. Ett omfattande utredningsarbete har påbörjats och flera förhör har hållits men ingen person har ännu gripits. 

I nuläget finns inga mer uppgifter att lämna. 

2020-04-10, 08.20: utredningsarbetet har bedrivits intensivt under natten och polisen har utför en mängd utredningsåtgärder. Ett flertal förhör har hållits, kriminalteknisk undersökning har genomförts och spaning har bedrivits men ännu finns ingen misstänkt person frihetsberövad. Utredningen fortsätter. Någon ytterligare information finns inte att lämna.

10.05 avspärrningarna har tagits bort under morgonen efter att polisens kriminaltekniker är klara med undersökningen av platsen.

Polisen är mycket angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha gjort alla former av iakttagelser, stort som smått eller ha annan information som kan hjälpa polisen att utreda brottet. Kontakta polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Polisen leder förundersökningen och frågor om utredningen kan ställas till chefen för Norrköpings lokalpolisområde Mattias Granqvist på 010-56 65 452.

Uppdatering 15.55
I arbetet med utredningen har två män anhållits för inblandning i mordet. Polisen kan i nuläget inte gå in på mer detaljer. Tillförordnade lokalpolisområdeschefen Mattias Granqvist kan fortsättningsvis svara på frågor om polisens arbete i Norrköping. Förundersökningen leds av åklagare. Åklagarmyndigheten kommer inte heller de kunna gå in på mer detaljer i nuläget.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.