15 april 16:42, Motorfordon, anträffat stulet, Örebro

Polisen har gripit en man som framfört en stulen personbil.

En boende, som är medlem i området Bettorps grannsamverkan, iakttog en bil som framfördes på ett misstänkt sätt i området. Den boende ringde då upp en bekant som är polis och råkade vara i tjänst.

Han följde efter bilen och kunde styra polispatrullen rätt som också fick stopp på färden. Föraren visade sig vara en man i 35-årsåldern som saknar körkort och visade tydliga tecken på narkotikapåverkan. Bilen visade sig dessutom vara stulen. I bilen anträffades en hel del gods bl.a. flera svarta höga kandelabrar, MC-hjälm m.m. som misstänks vara stulet. Detta gods togs i beslag för att utreda varifrån det kommer. 

Mannen greps och är nu misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning, drograttfylleri ssamt stöld alternativt häleri. Efter förhör kommer åklagare att besluta om han ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

I samband med stoppet råkade mannen backa på en annan bil, dock utan att någon person skadades.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen