Uppdaterad 16 april 02:11

16 april 02:00, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser

21:41 Försök till stöld, drograttfylleri mm, Kramfors.

Räddningstjänsten i Kramfors uppmärksammade en man som försökte stjäla ur en bil. Personal från räddningstjänsten konfronterade mannen som direkt åkte från platsen. Patruller kallades till den flyende bilen som följdes av räddningstjänst personal. Patrullen fick efter kort tid kontakt med bilen och gjorde stoppförsök men bilen vägrade stanna och ett förföljande påbörjades. Efter en stunds förföljande kunde patrullen stanna bilen på en mindre grusväg efter en lättare sammanstötning, en man i 60 års åldern togs med misstänkt för drograttfylleri, försök till stöld, narkotikabrott eget bruk, och en rad trafikbrott bland annat ej stannat på polismans tecken och grov olovlig körning. Bilen har tagits i beslag. Utredningsarbete pågår.

23:26 Stöld genom inbrott, på företag Norrstaden Härnösand.

Väktarbolag larmade polisen gällande pågående inbrott på ett företag i Norrstaden Härnösand som de sett via kamera övervakning.. Patrull och hundpatrull skickades till platsen. Då patrullerna kom till platsen sökte de igenom fastigheten men gärningsmannen hade lämnat platsen. Patrullerna sköte i närområdet och gjorde en brottsplatsundersökning och höll vittnesförhör. det är oklart i nuläget vad som blivit tillgripet, anmälan stöld genom inbrott är upprättad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen