Uppdaterad 16 april 10:20

16 april 05:51, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalespersoner under torsdagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

Kl 23.06 Skövde, försök till mord
Polis och ambulans larmas till en bostad vid Storegårdsvägen. Det har varit någon typ av bråk på platsen och minst en person uppges vara skadad. Något senare så framkommer uppgifter om att det kan handla om knivskador. När polis och ambulans kommer fram så hittar man två skadade, en man och en kvinna. De båda skadade avförs omedelbart med ambulans till sjukhus. Polisen finner en troligen brottsplats i en lägenhet, det finns dock även spår på utsidan/trapphuset. Lägenheten spärras av för teknisk undersökning. Två personer som man hittat på brottsplatsen hämtas till förhör, detta ändras senare till ett gripande på båda personerna. Dörrknackning genomförs i fastigheten.

De båda som har avförts till sjukhus har troligen båda två knivskador. Kvinnan uppges ha lindriga skador, mannen troligen något mer allvarligt skadad. Förundersökningen rubriceras försök till mord i två fall.Samtliga involverade känner varann sedan tidigare.

Kl 09.40, Uppdatering: De båda gripna anhölls av åklagare efter förhör. Båda är delgivna misstanke om försök till mord.

Kl 23.15 Borås, grov misshandel
Polisen får in ett larm som handlar om att man hört gap och skrik från ett området kring Glasögonsjöarna. Möjligen kommer det från ett område som brukar användas för grillfester. Någon har sett en eld på platsen. Något senare som kommer uppgifter om att någon kan vara knivskadad. Polis och ambulans larmas till platsen.

På plats framkommer att det varit en grupp på ca sex personer på plats, det har uppstått bråk av någon anledning och någon har dragit upp en kniv. En skadad man anträffas som avförs till sjukhus, han har bl a huvudskador. Polisen söker med hund i området och patrullen finner en grupp män en bit från själva brottsplatsen. Två av dessa grips av polis, baserat på uppgifter från den skadade. Förundersökningen rubriceras som grov misshandel.  

Kl 10.15, Uppdatering: De båda misstänkta har frigivits efter förhör av åklagare.

Kl 00.57 Stenungsund, förföljande av personbil
En polispatrull larmar om att de försökt stoppa en personbil vid Hallernaleden. Bilen som troligen är stulen försöker köra ifrån polisen. Polisens helikopter finns tillgänglig och den larmas till platsen. Vakthavande befäl tar även beslut om spikmatta. Bilen kör söderut mot Göteborg. Bilen kommer fram till Göteborg, kör förbi första spikmattan men undkommer inte matta nummer två. Detta sker vid Tingstadstunneln. 

Flera personer lämnar bilen springande, polisen lyckas gripa två av de som sprang. Hur många som lyckades komma undan är för närvarande okänt. De båda gripna är födda -00 och -04. Bilen beslagtagen. Misstanke om tillgrepp av fortskaffningsmedel, ej stannat på polismans tecken samt flertalet trafikbrott.  

Kl 01.41 Mölndal, försök till mord
Polis och ambulans larmas till Härfågelsgatan. En man uppges var knivskadad på platsen. Han ska ha ett flertal knivstick/hugg i bålen. När polisen kommer fram finner man mannen med skadorna som omedelbart körs till sjukhus med hjälp av ambulans, oklart skadeläge. Ytterligare tre personer finns på plats. Polisen får fram en hundpatrull som söker i området. Platsen spärras av för teknisk undersökning.

Uppgifter framkommer om att en av de som är plats ska vara gärningsman. Han pekas ut och grips. Förundersökning inleds med rubricering försök till mord. Tillståndet för den skadade ska enligt sjukvården vara stabilt.  

Kl 09.50, Uppdatering: Misstänkt/gripen i ärendet anhölls av åklagare efter förhör. Han är delgiven misstanke om försök till mord.

 

  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen