16 april 06:32, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat ett 30-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan. De ärenden som sticker ut från natten:

22.37 Polisen fick samtal om ett inbrott i en bostad i Strängnäs. Någon hade varit framme vid bostaden och vridit bort en övervakningskamera och varit inne i ett uterum. Flera polispatruller åkte till platsen. Efter en stund hade polis kontroll på en man i skogen intill. Han motsatte sig ett omhändertagande och blev belagd med handfängsel. Mannen är i 30-årsåldern. Eventuellt har det stulits en bilnyckel, men ingen bil. Polisen har inlett en förundersökning om grov stöld. Mannen var vid 06.20-tiden fortfarande formellt gripen.

23.54 Väktare larmade om inbrott i en skola i Skiftinge, Eskilstuna. Någon eller några hade tagit sig in i skolan och stulit flera datorer. Polis kom till platsen och gjorde en brottsplatsundersökning och tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott.

02.26 Det kom larm om en brand på Filargatan, Skjulsta, Eskilstuna. Det var en mindre byggnad, en släpvagn och en bil som hade brunnit på en bilskrot. Räddningstjänsten hanterade branden. Polis kom till platsen. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad för att utreda orsaken till branden. Inga personskador fanns att rapportera.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen