16 april 06:47, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 35 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan. De två ärenden som sticker ut från natten:

01.26 Polisen fick larm om inbrott på en förskola i området Nordantill i Norrköping. Ett vittne hade sett ett par personer krossa en ruta och gå in och bära ut något ur lokalen. De hade sedan cyklat mot Matteuskyrkan. Polis åkte dit och sökte bland annat med hund, men utan framgång. Polisen skrev en anmälan om stöld genom inbrott. Det är oklart vad som kan ha stulits.

00.17 En polisbil hade utsatts för sabotage utanför Vrinnevisjukhuset i Norrköping. En kvinna i 30-årsåldern kunde gripas som misstänkt för sabotage mot blåljusverksamhet. Hon ska ha krossat bakrutan på bilen med en sten. Kvinnan blev anhållen under natten efter beslut av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen