Uppdaterad 16 april 21:17

16 april 15:45, Farligt föremål, misstänkt, Malmö

Katrinelund.

Misstänkt farliga föremål anträffas på Industrigatan. Polis skickas till adressen.

Bombskyddstekniker från Polisens nationella bombskydd (NBS) har nu undersökt föremålen och de bedöms vara farliga. Arbetet med att hantera föremålen pågår.

Platsen är avspärrad. Byggnader inom avspärrningen evakueras på människor. Industrigatan är avspärrad mellan Östra Farmvägen och Scheelegatan. Avspärrningen gäller fordons- och gångtrafik. Järnvägstrafiken på den intilliggande järnvägen är stoppad.

Händelsen uppdateras.

Uppdatering kl. 19.00: Föremålen är oskadliggjorda av bombskyddstekniker och ska nu undersökas på plats av kriminaltekniker.

Industrigatan är åter helt öppen för trafik och trafikstoppet på järnvägen intill är hävt. Avspärrningen på platsen för de anträffade föremålen kvarstår tills vidare.

Uppdatering kl. 19.55: Föremålen i Malmö kom enligt uppgift från en återvinningsstation i Staffanstorp, där Polisen är på plats just nu för att undersöka om det finns fler misstänkt farliga föremål. NBS är också på plats.

Platsen är avspärrad under tiden arbetet pågår.

Uppdatering kl. 20.50: Arbetet är avslutat på Industrigatan och samtliga avspärrningar är hävda. Arbetet pågår i Staffanstorp.

Polisen upprättar anmälan om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Uppdatering kl. 21.13: Inget misstänkt farligt föremål anträffas i Staffanstorp. Arbetet är avslutat på platsen och avspärrningen hävd.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen