Uppdaterad 16 april 20:46

16 april 16:17, Trafikolycka, Hagfors

Larm om en singelolycka på RV 62 vid Mjönäs i Norra Råda, där en bilist kört rakt fram i en kurva, och in i ett räcke.

En kvinna som körde bilen blev upphämtad av en annan bil, som en privatperson följde efter i sin bil. Den efterföljande privatbilisten kunde på så sätt vägleda polispatrullerna så att de kom i kapp bilen med den smitande kvinnan som passagerare. I tidvis höga hastigheter gick färden söderut på RV62 innan två polispatruller kunde få stopp på bilen vid Lyckan, söder om Forshaga, 16:57. Ingen person skadades i samband med stoppet.

Passageraren var en kvinna i 35-årsåldern, och det är säkerställt att det var hon som körde bilen vid singelolyckan vid Mjönäs. Då hon visade tydliga tecken på narkotikapåverkan medtogs hon för provtqagning, misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott genom eget bruk. Hon misstänks dessutom för smitning från trafikoycksplats.

Det var en man i 30-årsåldenr som körde den flyende bilen. Han visade också tydliga tecken på narkotikapåverkan varför han medtogs för provtagning, misstänkt för drograttfylleri. Ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma i anledning av den ursprungliga trafikolyckan och körningen därefter.

Uppdatering 20:40.                                                            Brottsmisstankarna initialt mot den misstänkte mannen är utöver rattfylleri och ringa narkotikabrott, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och brott mot den s.k. knivlagen, då han hade en kniv i fickan.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen