17 april 07:20, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två har gripits, ingen har omhändertagits och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

03.42 vid en rutinkontroll av en bilist vid Påljungshage i Nyköping uppstod misstanke om ringa narkotikabrott på en passagerare i bilen. En man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

03.59 en väktare meddelade till polisen att det hade skett en misshandel på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om misshandel av en kvinna i 45-årsåldern. Den drabbade kvinnan ska ha fått slag i ansiktet vilket ska ha lett till synliga skador. En man i 30-årsåldern är misstänkt.

05.31 en inringare ringde till polisen om att två personer skulle ha setts uppträda misstänkt vid en livsmedelsbutik på Brunskogsgatan i Eskilstuna. Vid kontroll av butiken visade det sig att det varit inbrott. Polisen påbörjade spaningar i området eftersom inbrottet skulle ha inträffat nyligen. Efter en stunds spaning kunde polisen gripa två misstänkta män i 30- respektive 35-årsåldern och de fördes till polisstationen där de kommer att förhöras som misstänkta för stöld genom inbrott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.