Uppdaterad 17 april 13:32

17 april 11:00, Rån, Eskilstuna

Eventuellt rån i Eskilstuna.

 

10.39 polisen fick samtal om att något som tolkades som ett rån kan ha inträffat i eller vid en butik på Alva Myrdals gata i Eskilstuna.

Polisen engagerade ett flertal polispatruller till Alva Myrdals gata och andra strategiska platser.

Polisen arbetar med hypotesen att ett rån har inträffat i en butik och nu arbetar polisen med att hålla förhör med vittnen och drabbade, säkra bevisning på brottsplatsen och att spana efter en flyktbil.

Polisen tar gärna emot tips och iakttagelser från Alva Myrdals gata och andra platser i centrala Eskilstuna där misstänkta personer kan ha setts, med eller utan bil. Tipsa polisen på 114 14 och begär RLC Öst eller via 112.

11.30 polisen har inlett en förundersökning om rån.

12.30 polisen fortsätter insatsen och sökandet efter rånarna. Hittills har polisen, tack vara mycket god hjälp från flera privatpersoner, lyckats gripa en misstänkt rånare. Den gripne är en man i 40-årsåldern.

Insatsen fortsätter nu med inriktning på att gripa gärningsperson nummer två.

Hittills har flera viktiga fynd gjorts under insatsen och flera föremål är tagna i beslag.

Strax efter klockan 13 lyckades polisen gripa gärningsperson nummer två.

De misstänkta är en man i 40-årsåldern som greps på Stenkvistavägen och en man i 35-årsåldern som greps på Haleniigatan.

Polisen vill rikta ett varmt tack till alla privatpersoner som har engagerat sig och hjälp polisen att gripa de misstänkta personerna. Tack vare den hjälpen har vi nu ett gott utredningsläge för att klara upp rånet.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen