17 april 17:31, Olaga hot, Sävsjö

En gripen misstänkt för olaga hot.

16.15 Polisen larmades till Östra järnvägsgatan, järnvägsstationen, där en person hade hotat en annan person med ett tillhygge. Efter händelsen skulle den misstänkte ha lämnat platsen. Flera polispatruller beordrades ut.

Polis åkte både till järnvägsstationen samt i riktning mot buss i vilken den misstänkte skulle ha lämnat platsen. Bussen lokaliserades och en person, en man i 35-årsåldern, greps på platsen.

Mannen är i nuläget misstänkt för grovt olaga hot och han har förts till polisstationen för vidare utredningsåtgärder. Tillhygget, en kniv, har tagits i beslag.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Ytterligare tre personer på bussen som befann sig i den misstänktes sällskap kontrollerades av polis. Två av dem, båda kvinnor i 55-årsåldern, omhändertogs på grund av berusning. Den tredje, en man, avvisades från platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.