17 april 18:09, Sammanfattning vecka, Knivsta

POLISRUTAN

Sammanfattning torsdag 9/4 – fredag 17/4

Från torsdag eftermiddag 9/4 till fredag eftermiddag 17/4 så registrerade regionledningscentralen (RLC) 62 stycken händelserapporter kopplade till Knivsta kommun. Detta är alla händelser som rings in via larmcentralen 112 tillsammas med polisen egeninitierade jobb som t.ex. trafikkontroller. Tio ärenden var kopplade direkt till trafikbrott som polisen rapporterat förare för, bl.a. hastighet, olovlig körning och användande av mobiltelefon vid färd. Det har även registrerats några vilolyckor senaste veckan så tänk på att anpassa hastigheten.

Trafikkontroller. Det har från olika håll inkommit rapporter om att ungdomar kört vårdslöst på olika platser i kommunen, bland annat vid järnvägssationen. Polisen arbetar hårt för att minska antalet olyckor i trafiken med bland annat trafikkontroller i hela regionen och så även i Knivsta. Trafikontroller sänker inte bara hastigheten och räddar liv utan är även ett bra verktyg att komma åt annan typ av brottslighet, alltifrån personer som kör påverkade av narkotika eller alkohol till grovt kriminella personer som trasporterar vapen, droger eller stöldgods. Även efterlysta personer påträffas i trafikkontroller samt personer som inte har rätt att vistas i landet.

Ungdomssamlingar. Ett tydligt vårtecken är att fler ungdomar är ute och rör på sig. Det rapporteras bl.a. in i den gemensamma lägesbilden för Knivsta kommun att flertalet skolor är tillhåll för ungdomar på kvällar. I påskhelgen verkade flertalet ungdomar ha fest vid Adolfsbergsskolan och var höljudda. Polisen kontrollerad platsen men då hade sällkapet hunnit lämna. Även vid bensinstationen i anslutning till E4an har det varit många ungdomar som samlats, likaså vid Särstabadet. Har du barn i tonåren så ta gärna en tur i kommunen och kolla till dessa ställen.

I Haknäs har det inkommit samtal om att det spelas hög musik som stör. Tänk på dina grannar! Nu i dessa tider är det dessutom fler personer som är hemma större delen av dagen, värt att tänka till lite extra här.

Operation Rimfrost. I Polisregion Mitt som Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta tillhör så pågår Operation Rimfrost för fullt, som är en särskild händelse inom polisen. Målet för den särskilda händelsen är:
- Minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer.
- Reducera antalet personer i kriminella nätverk genom lagföring och avhopparverksamhet.
- Öka beslagen av vapen och sprängämnen.
- Öka tryggheten hos allmänheten.

Resultat för Rimfrost region Mitt från den 20 februari – 16 april
Frihetsberövade:
- Gripna 33 (varav 31 anhölls och sedan 17 häktades)
- Efterlysta 7
- Omhändertagna 4
- Lagen om vård av unga - LVU 3

Anmäla brott eller tipsa polisen:
Ring 114 14 eller på bifogad länk kan du tipsa polisen
https://polisen.se/kontakt/mejla-region-Mitt/
Pågående brott/färsk gärning: Ring 112

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen