17 april 18:12, Skottlossning, misstänkt, Trollhättan

Larm om skottlossning/ man med skjutvapen  i centrala Trollhättan.

Polisen får via SOS in uppgifter om att en man som ska ha skjutit med någon typ av vapen alternativt kastat knallskott i centrala delarna av Trollhättan.

Mannen ska ha varit synlig springande mot högskolan/folkhögskolan. Flera personer ringer in till polisen om samma händelse.  Flera uppger att de har sett någon typ av skjutvapen men det lämnas olika beskrivningar av vapnet, oklart om någon är skadad. Mannen uppges även vara maskerad. Det förekommer även uppgifter om att vapnet ska ha riktats mot förbipasserande och avlossats.

Kl 18.24: Polisen inleder en insats på plats. Ännu har ingen gripits. Flera polispatruller ansluter på platsen där mannen varit synlig. Även helikopter larmas till platsen.

Förundersökning inleds med rubricering, försök till mord.

Polisen finner rester av någon typ av smällare på plats där mannen varit. Platsen spärras av. Ytterligare avspärrningar genomförs på platsen där mannen har varit synlig bl a vid högskolan.

Mannen har inte anträffats/ingen gripen. Vittnen till händelsen hörs.

Kl 19.05: Nya vittnesmål kommer in om en yngre kille som har varit synlig i centrala Trollhättan med någon typ av vapen. Han är dock ännu inte anträffad av polis.  

Kl 19.52: Flera av de avspärrningar som tidigare nämnts har nu hävts.Ingen gripen, inget vapen anträffat.

Kl 20.14: Insatsen avbryts/avslutas. Inga kända personskador.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen