18 april 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

23.45 Mark, tillgrepp av fortskaffningsmedel m.m.
Polis ringer till ”Volvo on call” som meddelar att bilen är ute på rull och att vi får koordinaterna var bilen befinner sig. En patrull får visuell kontakt med den stulna bilen i höjd med Svansjövägen där det påbörjas ett efterföljande. Flera enheter hjälps åt samt även helikoptern beordras upp för att vara behjälpliga. Färden går igenom flera mindre orter som Sätila, Fjärås, Hällingsjö med flera. Under resans gång får patrullerna beslut om att använda spikmatta vid ett väl valt tillfälle. Bilen går dock av vägen innan spikmattan kan läggas ut och två personer springer till skogs i närheten av Sätila. Efter lite letande i skogspartiet kan man säkra två personer som klagar över nack- samt ryggsmärtor. Det rör sig om en man samt kvinna som stulet bilen och sedan påträffats i ett skogsparti intill där bilen gått av vägen. De kan initialt misstänkas för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Båda förs med ambulans till sjukhus för kontroll samt bilen bärgas från platsen.

04.26 Skövde, grov misshandel.
Flera vittnen hör av sig om ett bråk som pågår i en fastighet på Havstenavägen varför flera patruller larmas dit. En person skall vara blodig varför ambulans beordras dit. Den blodige mannen körs med ambulans till sjukhus då han troligen blivit knivskuren i samband med bråket. En person grips på platsen och får följa med för vidare utredning, lägenheten spärras av för en teknisk undersökning.

04.46 Göteborg, försök till mord.
Inkommer ett larm från Eketrägatan där en person skall ha blivit knivskuren samt en misstänkt person skall ha sprungit från platsen. En pizzeria som tros vara platsen där personen blivit knivskuren spärras av för en teknisk undersökning. Den knivskurna personen körs med ambulans till sjukhus, oklar status. Flera vittnen hörs på platsen om vad de sett och iakttagit, ingen gripen i nuläget.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen