18 april 07:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 80-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

22.36 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades med anledning av en brand vid Alleskolan, Åtvidaberg. Branden var i anslutning till en skateramp och det förelåg ingen spridningsrisk. Polispatrullen har skrivit en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet.

01.11 Polisen larmades med anledning av ett pågående inbrott i en butik i Östra Valla, Linköping. Ett rörelselarm hade utlöst och enligt vaktbolag skulle två personer röra  sig inne i lokalerna. När polis kom till platsen konstateras att inbrott skett men ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar på platsen. Polisen har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott. Det är i nuläget oklart vad som har stulits ur butiken.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen