18 april 08:00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 70-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkta för brott (se nedan).

22.22 Polisen upprättade trafikkontroll i Tranås efter samtal om buskörningar i området tidigare under kvällen. Under kontrollen ska polisen stoppa ett fordon men föraren drar från platsen. Efter ett kortare förföljande stoppas fordonet och föraren kontrolleras. Föraren, en man i 35-årsåldern, greps misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk.

03.48 Polis larmades med anledning av ett bråk i en bostad i Anderstorp. En man hade hotat och ofredat en kvinna till vilken han har en relation. Mannen skulle vara mycket aggressiv och kvinnan hade flytt till en granne. Polis åkte till platsen och mannen, som är i 50-årsåldern, greps misstänkt för misshandel. Mannen förhördes och släpptes därefter efter beslut av åklagare.

05.16 Polisen stoppade ett fordon för kontroll i Ljungarum. Föraren sprang från platsen men hanns upp av polis. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för drograttfylleri, olovlig körning samt ringa narkotikabrott eget bruk. Mannen har tagits med för provtagning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen