18 april 08:06, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri och skadegörelse. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:38 Övrigt, Umeå
Efter larm om smällar på Mariehem beordrades polis dit. Ett fordon som eventuellt kunde sättas i samband med det stoppades och kontrollerades. Efter kontrollen kunde personerna som färdades i fordonet släppas utan vidare åtgärder.

23:07 Rattfylleri, Skellefteå
När polis skulle stoppa och kontrollera en personbil i Byske stannade inte föraren. Det ledde till ett kort förföljande innan föraren stannade. Föraren, en man i 30-årsåldern, togs med för provtagning. Polis höll förhör och upprättar anmälan om misstänkt grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning eftersom det rådde körförbud för aktuellt fordon.

02:42 Trafikbrott, Skellefteå
Polis stoppade och kontrollerade en personbil på Sörböle. Då bilen var avställd utfärdades en ordningsbot (böter).

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen