19 april 07:55, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 70-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Tre personer har gripits misstänkta för brott (se nedan) och totalt sex personer har omhändertagits på grund av berusning eller medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

23.05 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en singelolycka på länsväg 986 mellan Lekeryd och Svartorp, Jönköping. En fyrhjuling hade körts i diket och två personer uppgavs vara drabbade. Både föraren och passageraren fördes till sjukhus i ambulans. Polisen har inga uppgifter gällande deras skadeläge. Föraren, en man i 55-åldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument och misstänks för rattfylleri.

23.23 Polisen fick samtal från en person som stoppat en bilist på grund av att bilisten misstänktes köra rattfull på riksväg 27, Forsheda, Värnamo. Stoppet hade gjorts mellan Kärda och Mossle. Polis åkte till platsen och den misstänkte föraren togs med för provtagning. Föraren, en man i 50-årsåldern, greps misstänks för grovt rattfylleri.

00.16 Polisen skulle kontrollera en fyrhjuling med släp i Hovslätt, Jönköping. Föraren drog från platsen och polis följde efter. Polisen tappade visuell kontakt med fyrhjulingen men efter spaning kunde fordonet lokaliseras och stoppas. Två personer, en man i 30-årsåldern och en man i 35-årsåldern, greps på platsen. En av dem behövde uppsöka sjukhus för kontroll i samband med att han skadades när fordonets stoppades. Föraren misstänks för stöld, grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk. Passageraren, mannen i 30-årsåldern, misstänks för stöld samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen