19 april 07:56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat cirka 100 ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Totalt 22 personer har omhändertagits på grund av berusning eller medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott. Ingen person har gripits.

02.02 Polisen skulle stoppa ett fordon för kontroll på Norra bron, Kungsgatan, Norrköping. Föraren körde iväg och ett kortare förföljande tog vid. Fordonet stoppades på Södra Promenaden och föraren kontrollerades. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänktes för flera trafikbrott, bland annat rattfylleri , och togs med för provtagning. Mannen misstänks för grov olovlig körning, vårdslöshet/grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk.

04.05 Polisen stoppade en mopedist för kontroll på Vistvägen, Linköping.  Vid kontrollen visade det sig att föraren, en pojke i 15-årsåldern, saknade giltigt körkort. Föraren misstänktes dessutom vara berusad och togs med för provtagning. Pojken skjutsades hem till vårdnadshavare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen