20 april 06:06, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Peter Adlersson och Christer Fuxborg.

19.40 Rån, Gropegårdsvägen, Göteborg. En man rånas av för honom två okända gärningsmän, som i samband med rånet slår honom i ansiktet. Tillgripet mannens halskedja. Mannen har skador i ansiktet, och han uppger för polis att han kommer att ta sig till sjukhus. Ingen misstänkt, en anmälan om rån upprättas.

02.05 Brand, Meteorgatan, Göteborg. Polis och räddningstjänst skickas till platsen, efter larm om en parkerad bil som brinner. En anmälan skadegörelse genom brand upprättas.

03.03 Grov stöld/rån, Krokslätt, Göteborg. Polis skickas till en bostad i Krokslätt, där boende väckta av att okända gärningsmän brutit sig in i bostaden. Målsägande hotas med kofot medan man söker efter gods. En väska tillgrips innan gärningsmännen lämnar platsen. En anmälan om rån och grov stöld upprättas. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

03.01 Stöld/inbrott, Gässlösavägen, Borås. Polis skickas till ett företag varifrån flera larm lösts ut. Väktare som anlänt kan bekräfta att det varit inbrott i lokalen. En bil ska dock ha hunnit lämna platsen, och den anträffas strax efter parkerad och tom av polis. Hundpatrull söker i området och två misstänkta gärningsmän kan gripas. Misstänkt stöldgods, soft-air guns, anträffas i bilen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.