20 april 06:40, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 45 ärenden mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits, se notiser nedan.

22.58 Det kom larm om pågående inbrott i en företagslokal vid Alkagatan / Industrigatan i Linköping. Inringaren såg två personer ta sig in på ett kontor. Flera polispatruller åkte till platsen. I samband med att polis kom dit lämnade personerna, en till fots och en på cykel. En av de flyende kunde stoppas av en hundpatrull. Mannen greps, misstänkt för stöld genom inbrott. Han är i 35-årsåldern. Den andra personen är ännu inte gripen. Värdet på det stulna är oklart.

23.36 Ett vittne såg en misshandel på Bråddgatan i Norrköping. En person låg på marken och flera personer ska ha misshandlat denne. Alla lämnade sedan platsen, någon på moped. Polisen sökte med flera patruller i området men hittade varken någon misstänkt eller någon misshandlad. Den som har information om händelsen bör ringa 114 14.

01.16 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade försökt stoppa en bilist som inte lydde polisens uppmaning, och det blev ett förföljande. Det började vid Eriksbergsrondellen mellan Norrköping och Svärtinge. Flera polispatruller anslöt i ärendet. Bilisten körde mot Finspång. En kort stund senare stannade föraren, en man, bakom en polisbil. I samband med att poliserna gick ur sin bil för att kontrollera honom så gasade han på och körde nästan på en polis. Vid den första rondellen i Finspång kunde en polispatrull trycka till bilen med ett så kallat plåtstopp och få stopp på den. Bilen kördes av en man i 40-årsåldern. Han greps, misstänkt för försök till grov misshandel (körde nästan på en polis), grov olovlig körning och drograttfylleri. Bilen togs i beslag. Mannen fördes till sjukhus för kontroll och provtagning, han var inte allvarligt skadad och behövde inte fortsatt vård.

I övrigt har polisen hanterat en del larm om bråk som inte lett till frihetsberövanden eller personskador, åkt på larm om skadegörelse, ungdomar som kastat smällare, ärenden med anledning av psykisk ohälsa, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen