20 april 07:22, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 22:00 till 07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utöver nedanstående ärenden även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:00 Trafikbrott, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Söderleden i Kiruna. Föraren får en ordningsbot efter att ha kört 25 kilometer i timmen över tillåten hastighet.

22:03 Drograttfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Örnäset, Luleå. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 20-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning.

Anmälan upprättas gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk. Bilnycklarna tas i beslag enligt PL24§ (polislagen) för att förhindra fortsatt färd.

01:46 Drograttfylleri, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Kiruna. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning. En anmälan upprättas gällande drograttfylleri, narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

05:50 Trafikolycka, Kiruna
Polisen larmas om en trafikolycka i Svappavaara, Kiruna kommun. Två personbilar är inblandade i olyckan som har skett i en korsning. Det finns inga uppgifter om eventuella personskador. Bägge bilar måste dock bärgas från platsen.

Polisen har varit på plats och hållit förhör samt dokumenterat. 

Övrigt: Två viltolyckor har skett under natten, en i Kiruna kommun och en i Bodens kommun. Inga personskador har uppkommit. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen