20 april 07:49, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västernorrlands län klockan 22:00-07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:11 Inbrott, Härnösand
Polisen kontaktas angående ett inbrott i en sommarstuga samt ett garage i Ramsås, Älandsbro. En snöskoter har tillgripits. Polisen har varit på plats och utfört en brottsplatsundersökning. En anmälan gällande stöld genom inbrott har upprättats. 

00:22 Drograttfylleri, Sundsvall
Polisen tipsas om en vinglig färd vid Granlo i Sundsvall. Polisen beordras ut och påträffar snart bilisten, som först vägrar stanna.

Efter ett kortare förföljande får polisen stopp på bilen som körs av en man i 30-årsåldern.

Misstanke uppstår om att han är påverkad av narkotika varför han tas med för provtagning. Mannen misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott, olovlig körning samt brott mot knivlagen. 

06:29 Rattfylleri, Örnsköldsvik
Vid en trafikkontroll i Överhörnäs stoppar och kontrollerar polisen en personbilist. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. En anmälan gällande rattfylleri upprättas. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.