Uppdaterad 20 april 11:03

20 april 08:14, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 22:00-07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:34 Fjällräddning, Strömsund
Polisen kontaktas angående en kvinna och en man som har gett sig ut på fisketur i trakterna av Jormvattnet och sedan inte återvänt. Personerna lämnade i en bil. Polisens vakthavande regionsbefäl fattar beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor för att söka efter personerna. Fjällräddare kallas ut. 

Vid ettiden på natten är dock kvinnan och mannen åter, vid god vigör. Fjällräddningsinsatsen avslutas.

05:17 Trafikolycka, Östersund
Polisen larmas om en trafikolycka i Mjälle, Frösön. En personbil har kolliderat med ett träd. Det finns inga uppgifter om personskador. Bilen har bärgats från platsen. Polisen arbetar fortfarande i ärendet. 

Uppdatering 11:00: I anslutning till bilen fanns en påverkad man som polisen misstänker var den som framförde den aktuella olycksbilen. Han medtogs för provtagning efter misstanke om rattfylleri alternativt grovt rattfylleri (eftersupning). Mannen omhändertogs också enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Övrigt: Två viltolyckor har inträffat under natt och tidig morgon, i Krokoms kommun och en i Strömsunds kommun. Det finns inga uppgifter om eventuella personskador. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen