22 april 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg oich till kvällen kommer Stefan Gustavsson.

01.26 Borås, förberedelse till stöld.
Vittnen ser hur en utländskregistrerad BMW parkerar i området Sparsör. Från bilen lämnar flera personer bärandes på ryggsäckar. De skall även ha lyst med ficklampor in i parkerade bilar. Flera patruller till platsen som får upp spår med hjälp av en hundpatrull. Efter ett kort spårande kan man gripa en av männen på Okvägen. I sin ryggsäck hade mannen en så kallad störsändare. Området har tidigare haft flera stölder av airbags från bilar. Några fler personer påträffas inte i området. Den gripne mannen får åka med till stationen för vidare förhör.

04.04 Vara, inbrottsstöld.
Två personer kan gripas efter att de gjort inbrott i ett garage till en fastighet i Vedum. De hade tillgripet verktyg och sedan lämnat platsen på en moped. En patrull larmas till platsen och får syn på den aktuella mopeden som man stannar. Godset säkrat och de båda misstänkta männen får följa med för vidare utredning.

05.18 Skara, brand i flerfamiljshus.
Räddningstjänst, ambulans samt polis larmas till Valhallagatan där det skall vara en fullt utvecklad brand med öppna lågor från vinden. Fastigheten utryms på de boende och spärrar av platsen för att underlätta släckningsarbetet. Skall bo ca 50 personer totalt i fastigheten. Räddningstjänst påbörjat rökdykning i huset. Arbete pågår och händelsen kommer uppdateras efter hand, ingen rapporterad skadad i nuläget.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen