23 april 05:53, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalespersoner under torsdagen är Stefan Gustafsson och under kvällen Anna Göransson.

Kl 00.58 Lidköping, singelolycka med personbil
En personbil har kört in i ett träd vid Hamngatan. Polis och ambulans kallas till till platsen. Föraren klarar sig utan personskador och behöver inte vård på sjukhus. Bilen bärgas från platsen. Inga brottsmisstankar.

Kl 01.34 Göteborg, personrån
En person kontaktar polisen och uppger att han blivit utsatt för ett rån vid Första Långgatan/Nordhemsgatan. Två okända gärningsmän har hotat och tillgripit en mobiltelefon. Inga kända fysiska skador. Polispatrull på plats och tar upp anmälan. Därefter kör polis hem offret till bostaden. Ingen gripen. Polisen säkrar vissa spår på platsen.

Kl 02.46 Göteborg, personrån/misshandel
En förbipasserande hittar en blödande man i Brunnsparken. Det är svårt att få fram vad som inträffat men man larmar polis och ambulans till platsen. Polis på plats talar med mannen som har en relativt kraftig huvudskada. Polisen får fram uppgifter kring två gärningsmän, en man och en kvinna med hund, oklart i övrigt vad som inträffat.
Polispatruller söker i närområdet efter personer som stämmer in på signalementet. Polisen kan ganska snart gripa två personer som stämmer in. En anmälan upprättas med rubricering grov misshandel. För närvarande kan polisen inte styrka att ett rån ska ha inträffat. Den skadade körs till sjukhus, oklart skadeläge.  

Kl 05.42 Mölndal, försök till dråp
Polis larmas till en lägenhet på Axgatan i Mölndal. Det har varit någon typ av bråk i en lägenhet. En person uppges var knivskadad, dock lindrigt. Totalt ska det befinna sig tre personer i lägenheten.
Kl 05.54, är polisen inne i lägenheten. Polisen finner en person som har en skada på ett finger. Troligen knivskada. Ambulans har då larmats till platsen. En kvinna grips i lägenheten misstänkt för försök till dråp.

Inget behov av sjukhusvård då det gäller den skadade, hon körs till hemadressen med hjälp av polis. Avrapportering genomförs.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen