24 april 07:17, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.40 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudskaligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning och förhör angående drogpåverkan.

00.16 SOS-larm till polisen om brand utomhus i Hageby, Norrköping. Det visade sig vara en bil som brann och den släcktes av räddningstjänsten. Polisen har påbörjat en utredning om skadegöresle genom brand.

02.25 i samband med en rutinkontroll av en bilist i Ullstämma, Linköping blev en bilförare, man i 25-årsåldern misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Han fick följa med polisen för provtagning och förhör. En passagerare, man i 20-årsåldern blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

Vid trafikkontroller på E4 Linköping har under natten två bilförare bötfällts för hastighetsöverträdelse och båda två fick även sina körkort omhändertagna på grund av överträdelsen. Kökorten kommer att sändas till Transportstyrelsen för vidare handläggning och beslut.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen