24 april 07:18, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits och en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

00.38 en polispatrull, som hade för avsikt att stoppa en bilist på länsväg 214 i Näshulta utanför Eskilstuna rapporterade att bilisten inte stannade på polispatrullens upprepade stopptecken från polisbilen. Misstankar fanns om att föraren kunde sakna körkort, vara rattfull och trafikbrottet "inte stannat på polismans tecken".

Polisen förberedde sig för att stoppa bilisten med hjälp av spikmatta.

00.46 Bilisten körde i cirka 140 km/h på riksväg 53 i riktning mot Eskilstuna och passerade då över polisens utlagda spikmatta vilken punkterade däcken.

00.47 med fyra punkterade däck tingas bilisten nu att stanna på Stenkvistavägen vid Skogsängen. En man i 20-årsåldern är nu misstänkt för ett flertal brott: grov olovlig körning, drograttfylleri, ej stannat på polismans tecken, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav. en annan man omhändertogs för tillnyktring.

 

04.55 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 52 Vingåker där en bilist hade kört på en älg. Ingen person skadades men bilen fick skador. Älgen sprang från platsen och söktes av eftersöksjägare.

04.59 polisen fick samtal om oljud i ett bostadshus i Skogsängen. Framme på platsen kunde polisen konstatera att det varit inbrott i en för tillfället obebodd lägenhet i vilken det pågår renovering. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning är genomförd. Det finns ingen misstänkt.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen