24 april 18:44, Sammanfattning vecka, Knivsta

POLISRUTAN - Information och sammanfattning av händelser i Knivsta kommun den 17/4 - 24/4.

Från fredag eftermiddag 17/4 till fredag eftermiddag 24/4 så registrerade regionledningscentralen (RLC) 46 stycken händelserapporter (HR) kopplade till Knivsta kommun. Detta är alla händelser som rings in via larmcentralen 112 tillsammas med polisen egeninitierade jobb som t.ex. kontroll av personer och fordon. Fem HR som registrerats i veckan var kopplade till viltolyckor eller döda djur på vägen inom Knivsta kommun.

Brott i nära relation

I veckan har det inkommit några ärenden som är kopplat till brott i nära relation. Brott i nära relation är när man blir illa behandlad av någon som är närstående, som make/maka, sambo, föräldrar eller annan släkting. Genom att göra en polisanmälan har man möjlighet att stoppa det våld eller de övergrepp man utsätts för.

Om du blivit vittne till brott i en nära relation, eller misstänker att någon i din omgivning är utsatt, kan du själv göra en polisanmälan.

Att polisanmäla den här typen av brott kan kännas svårt. Om du inte vill göra en formell anmälan kan du ändå kontakta polisen och berätta om dina misstankar anonymt. Då är det upp till polisen att följa upp och ta reda på om ärendet ska polisanmälas.

Om du misstänker att barn far illa kan du anmäla anonymt till de sociala myndigheterna i din kommun. Då gör de en utredning och anmäler till polisen.

Arbetar du inom vården, skolan eller barnomsorgen är du alltid skyldig att anmäla om du misstänker att ett barn far illa.

Kvinnofridslinjen 020-50 50 50 ger stöd till dig som utsatts för våld och hot. På polisens hemsida kan du läsa mer om brott i nära relation, se länk efter denna artikel. Här finns också länkar till olika stöd – och hjälporganisationer m.m.

Stöld

I veckan har tre män misstänks för stöld, förberedelse till stöld i Knivsta. En privatperson ringer polisen efter att ha sett tre män vid en bil i Knivsta. De tre männen hinner lämna platsen, men en polispatrull hinner ikapp dem på E4 norrgående i höjd med Gränby, Uppsala, där bilen stoppas. Vid kontrollen anträffas bland annat misstänkt stöldgods i bilen i form av bildelar varför de tre männen grips och förs in till polisstationen. Männen blev därefter anhållna.

Narkotikabrott

I veckan har personer misstänkts för narkotikabrott i Knivsta kommun.

Valborg

Kopplat till narkotikabrott är det viktigt för föräldrar att vara uppmärksam på sina ungdomar nu när vi närmar oss Valborg. Just valborg är en vanlig tid för unga att debutera gällande alkohol och droger. Med anledning av Covid-19 så är årets valborg extra speciellt och något att beakta ytterligare – följ folkhälsomyndighetens rekommendationer. Till er vårdnadshavare kommer här några tips:
- Prata om valborgsfirandet med ditt barn – Var nyfiken, lyssna och var gränssättande. Köp inte ut alkohol.
- Håll kontakten med ditt barn under dagen/kvällen.
- Prata med andra föräldrar och skapa samsyn – hjälp varandra.

Polisen har tagit höjd för att folk kommer fira Valborg trots pandemin. Polisen kommer därför att ha en förstärkt ordningsresurs i Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta under valborgshelgen. Resursen kommer att arbeta förebyggande och ingripande mot alla typer av brott inkluderat alkohol, droger och ordningstörningar.

Anmäla brott eller tipsa polisen:
Ring 114 14 eller på bifogad länk kan du tipsa polisen, finns på Polisen.se :
https://polisen.se/kontakt/mejla-region-Mitt/
Pågående brott/färsk gärning: Ring 112

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen