25 april 07:21, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 65 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan. Elva personer har frihetsberövats på grund av berusning och rattfylleri.

22.24 Det kom larm om rökutveckling i ett trapphus till ett flerfamiljshus i området Ulvhäll i Strängnäs. Polis åkte till platsen för att i första hand se till att räddningstjänsten kunde utföra sitt uppdrag. De kunde lokalisera rökutvecklingen till källaren där en barnvagn brann. Polisen misstänker att branden var anlagd och har skrivit en anmälan om skadegörelse. Huset behövde inte evakueras och det finns inga uppgifter om personskador. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

00.53 Polis larmades till en bostadsadress i centrala Nyköping. En kvinna hade blivit slagen av en man inomhus, han hade sedan lämnat platsen. Kvinnan var inte i behov av ambulans. Polis kom dit för att se till kvinnan och ta uppgifter för en anmälan. Efter en stund kom mannen tillbaka till adressen. Han greps, misstänkt för misshandel och anhölls under natten efter beslut av åklagare. Mannen och kvinnan är bekanta med varandra sedan tidigare, båda är i 35-årsåldern.

I övrigt har polisen hanterat en hel del larm om bråk och berusade personer, men ingen har gripits eller kommit till allvarlig skada i dessa. För att vara en lönehelg har läget varit förhållandevis lugnt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen