25 april 07:44, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 90-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan, och tio har frihetsberövats på grund av berusning, narkotikabrott och drograttfylleri, etc.

22.17 Polis larmades till en bostadsadress i Finspång med anledning av ett bråk. Flera berusade personer ska ha funnits i bostaden och en man skulle ha slagit en annan person med ett tillhygge. Polis kom dit. Även ambulans tillkallades, men ingen var så pass skadad att det fanns behov av sjukhusvård. Efter att ha undersökt vad som hade hänt så grep polisen en man i 50-årsåldern, misstänkt för misshandel av normalgraden, samt olaga hot. Han anhölls under natten efter beslut av åklagare.

02.51 Väktare kontaktade polisen om ett skarpt inbrott i en butiksgalleria i Hageby, Norrköping. Någon hade krossat rutor vid en entré på bottenplan. Polis åkte dit och sökte av lokalen men kunde inte hitta någon misstänkt, det är också oklart om något var stulet.

03.08 Det kom larm om en singelolycka på Tellbovägen i Linghem, på bron över järnvägen öster om samhället. Ett av däcken hängde över kanten ner mot rälsen. Ingen person fanns i anslutning till bilen. Polis kom till platsen och sökte bland annat med hund, men ingen person kunde hittas som hade kört bilen. Bakpå bilen fanns en cykel som visade sig vara anmäld stulen. Polisen beslagtog den och sökte ägaren. Polisen skrev anmälningar om smitning från trafikolycka och stöld av cykel.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat flera fall av skadegörelse, larm om bråk som inte lett till gripande eller några allvarliga personskador, larm om psykisk ohälsa, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen