25 april 08:08, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 70-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits, nio har frihetsberövats på grund av berusning, rattfylleri, etc. Ärenden i urval:

De två personer som har gripits är misstänkta för olaga hot, försök till utpressning och vapenbrott. Händelsen inträffade under natten i lokalpolisområde Värnamo. Det är två män som är misstänkta, de är i 25- och 30-årsåldern. Båda anhölls under natten efter beslut av åklagare. Ingen kom till fysisk skada i ärendet. Ärendet leds av åklagare och det är därmed åklagare som avgör om någon ytterligare information kan lämnas.

00.59 En polispatrull meddelade att de hade försökt stoppa en motorcyklist i Jönköping. Föraren hade dragit från patrullen vid Södra Stånggatan, i riktning mot Herkulesgatan. En annan patrull fick sedan syn på motorcyklisten vid Stånggatan / Roddargatan där föraren hade kört omkull. Det var en man i 30-årsåldern som körde. Han fördes till sjukhus med ambulans med oklart skadeläge. Mannen är misstänkt för grov olovlig körning. Polisen tog motorcykeln i beslag för teknisk undersökning.

04.15 Polisen larmades om ett våldtäktsförsök utomhus nära Jordbrovallen i Jönköping. Detta skulle ha skett cirka 45 minuter tidigare, alltså vid 03.30. Den drabbade är en kvinna i 20-årsåldern. Polisen har sökt efter spår på platsen och hållit inledande förhör. Det finns i nuläget ingen misstänkt. En anmälan om försök till våldtäkt har upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen